Loading....

Užvirinkite bendro vandens  kiekio (2 litrus), supilkite smulkintas razinas, cukrų ir citrinos rūgštį. Virinant maišyti kol visiškai ištirps ir palikti atvėsti ir uždenkite (tolimesniuose veiksmuose palikdami nusistovėti turinį pastoviai uždenkite). Palikite tokį turinį 12 valandų ar nakčiai.

Užsidėjus sterilias gumines pirštines,  rankomis sutrinkite uogas su neiloniniu audeklu, sudėkite į neiloninį maišelį, galima uogas sutrinti naudojant tą patį maišelį ir sudėkite į pirminę masę. Įpilkite apie 5 litrus vandens.  Įpilkite fermentą ir gerai išmaišykite ir palikite nuošalyje papildomas 12 val.

Ištirpinkite vyno mieles atskiroje talpoje su 60 ml vandens 25-32 C° temperatūroje ir šaukšteliu cukraus, lengvai maišius palaukite kol mielės ištirps ir atvės iki misos temperatūros. Atvėsus supilkite į misą, gerai išmaišome.

Viską supilti į indą, papildomai supilame į misą ir vyno mielių maistines medžiagas, gerai išmaišome.

7 kartus per savaitę, kaskart užsidėję pirštinę, suminkykite maiše esančias uogas ir gerai išmaišykite. Po savaitės priežiūros ciklo, išimkite maišą su uogomis, maksimaliai išspaudus iš maišo sultis. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti tris dienas.

Viską perkoškite ir supilkite į sandarų fermentacijos indą su oro vožtuvu, užpildytu vandeniu.

Galite pradėti fermentaciją. Fermentacijos procesai ir rekomendacijos mūsų kituose straipsniuose, vienas iš jų rekomendacijos pradedantiesiems Kaip gimsta vynas (vyno gamybos pagrindai)

77  
Viso 1 Balsų:
0

Kaip mums pagerinti straipsnio turinį?

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.

Neradote atsakymo, pateikite klausimą!

Jūs gausite pranešimą el. paštu, kai atnaujinsime klausimo turinį

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.

Pateikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*

Back To Top

Neradote atsakymo, pateikite klausimą!

Jūs gausite pranešimą el. paštu, kai atnaujinsime klausimo turinį

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.