Loading....

Taninai – yra  natūralūs polifenoliai (aromatai), randami augaluose. Taninas yra kvapioji medžiaga, kuris vynui suteikia kartoką skonį ir neleidžia vynui oksiduotis. Jis yra randamas vaisių ir uogų odelėse, stiebuose ir sėklose. Kartais jie įsiskverbia iš ąžuolinių statinių, kuriuose yra brandinamas vynas. Taninai vynui suteikia ne tik gaižų, sutraukiantį pojūtį burnoje, bet jų vyno faktūrą tampa švelni, aksominė, tvirta, kartais šiurkšti.

Taninų randama:

  • įvairiuose vaisiuose: vynuogės, obuoliai, granatos, braškės, spanguolės, mėlynės, aronijos, mėlynieji serbentai ir t.t.
  • riešutuose: lazdyno, graikinių riešutų, kario.
  • vaistažolėse: gvazdikėliai , estragonė , kmynai , čiobreliai , vanilė ar cinamonas
  • dauguma augalų: apyniai, ąžuolas, kaštonai, arbata ar kava
  • Ankštiniuose augaluose, raudonos spalvos pupelėse

Taninai, kaip produktas, gali būti išgaunamas, o jo išgavimo būdas gali būti labai įvairus. Taninai gali būti augalinės kilmės išgauti ekstraguojant ar rauginant medžiagas, bet gali būti ir susintetinti. Galutinio produkto kaina tiesiogiai priklauso nuo išgavimo būdo.

Įvairių taninių pasirinkimas parduotuvėje www.vitis.lt

 

57
Viso 1 Balsų:
0

Kaip mums pagerinti straipsnio turinį?

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.

Neradote atsakymo, pateikite klausimą!

Jūs gausite pranešimą el. paštu, kai atnaujinsime klausimo turinį

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.

Pateikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*

Back To Top

Neradote atsakymo, pateikite klausimą!

Jūs gausite pranešimą el. paštu, kai atnaujinsime klausimo turinį

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.