Loading....

Sulčių paruošimas:

Sidras yra gana jautrus ligoms produktas, todėl viso gamybos proceso metu didelis dėmesys turi būti kreipiamas švarai. Prieš išspaudžiant sultis surinktus obuolius būtina švariai nuplauti, išrinkti netinkamus ar supuvusius obuolius. Prieš spaudžiant sultis, obuolius sutraiškykite naudojant rankinį ar elektrinį traiškytuvus pasirinktinai, o sulčių spaudimui tinka bet koks sulčių presas. Prietaisus pasirinkti atsižvelgiant į turimų vaisių kiekį. Sidrui naudokite rūgštesnius obuolius, kurie taip pat turi išreikštų taninų, būtų kartesni. Normalu yra iš 100 kg sulčių išspausti nuo 60 iki 70 litrų sulčių.

Svarbu:
Traiškymo ir spaudimo metu, nepažeisti obuolių sėklų, jos pakenktų sidro skoniui.
Jei laikysitės švaros, metabisulfitų į misą galite nedėti, jei turite abejonių patartina naudoti Kadifit

Prieš fermentaciją reikia turėti uomenyje du dalykus: Sidras turi būti skaidrus, o fermentacija turi vykti lėtai, minimum 3 mėnesius.

Sulčių skaidrinimas:

Kad nuskaidrinti misos sultis, naudojamas fermentas Fructozym FLOT, sutraukiantis pektinus, kurie sutraukia kietasias medžiagas esančias sultyse, o jos sukibę kyla į paviršių sudarydamos plutą viršuje. Šis procesas vyksta nuo 3 iki 7 dienų priklausomai nuo sulčių rūgšties ir temperatūros. Jei viskas gerai pavyksta, beveik visos nuosėdos pakyla į paviršių, nesusidaro jokios nuosėdos ant dugno. Pasibaigus skaidrinimo procesui perpilti sultis į fermentacijos indą. Skaidrinimo metu neturi prasidėti fermentacija, todėl skaidrinimas turi vykti vėsioje temperatūroje ne daugiau nei 12 C.

Svarbu:
Perpilti sultis dar prieš pasirodant baltai putai.

Fermetacija:

Nuskaidrintas sultis supilame į fermentacijos indus, pradėsime fermentaciją.
Gali būti naudojamos vyno mielės Oenoferm Freddo ar kitos vyno mielės, tinkančios žemai temperatūrai baltam vynui fermentuoti. Prieš supilant mieles į sultis, svarbu jas užkurti pagal vyno mielių gamintojo instrukcijas.
Fermentacija turi vykti tolygiai, ir ne mažiau nei 3 mėnesius. Visą fermentacijos laikotarpį reikia stebėti likutinį cukrų ir kiek jis sumažėjo per savaitę. Fermentacijos procesas priklauso nuo fermentacijos temperatūros, cukraus, azoto ir vyno mielių kiekio.
Jei pastebimos putos ant viršaus, reikia sugebėti sumažinti vyno mielių kiekį inde. Tai galima padaryti labai greitai atšaldžius iki 2 C, kad mielės nusėstų ant dugno, o nusėdus perpilti į kitą indą arba vyną išfiltruoti sumažinus vyno mielių kiekį.

Rekomenduojamas cukraus kiekio tankis 1050, fermentacijos pradžioje.
Cukringumas fermentacijos misoje per pirmas savaites negali sumažėti daugiau nei 4 punktus tankio, likusias savaites po pirmo perpуlimo ar filtravimo po 3 punktus per savaitę.

Svarbu:
Fermetacijos temperatūra turi būti ne didesnė nei 12 C.
Visą fermentacijos procesą reikia stebėti, kiek punktų sumažėjo misos tankis.

Išpilstymas:

Prieš pilstant į butelius, sidro tankis turi būti apie 1015, o sidre palikti nedidelį kiekį vyno mielių sidre, kad vyktų fermentacija butelyje. Vyno mielių kiekį galite pamatuoti naudojant mikroskopą.
Butelyje sidras užsigazuoja per tris mėnesius.
Sidro buteliams rekomenduojamas slėgis ne daugiau apie 2 BAR. Jei mielių kiekis buvo didesnis nei rekomenduojama, gali susidaryti didesnis slėgis, svarbu pasirūpinti storesnio stiklo butelius, kad atlaikytų didesnį slėgį.

Toks sidras natūraliai pagamintas, turėtų būti suvartojamas per vienerius metus.

865
Viso 2 Balsų:
0

Kaip mums pagerinti straipsnio turinį?

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.

Neradote atsakymo, pateikite klausimą!

Jūs gausite pranešimą el. paštu, kai atnaujinsime klausimo turinį

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.

Pateikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*
*

Back To Top

Neradote atsakymo, pateikite klausimą!

Jūs gausite pranešimą el. paštu, kai atnaujinsime klausimo turinį

+ = Patvirtinkite, kad easate ne robotas.