Atkreipiame dėmesį į 10 svarbių dalykų apie vyno mieles:
- Vyno mielės dauginasi tik esant tinkamomis sąlygomis
- Prieš supilant mieles į misą būtina jas suaktyvinti, “užkurti”
- Paruoštų mielių temperatūra ir misa prieš supilant turi būti panašios temperatūros
- Mielių pasidaugina fermentacijos procese visada ribotas kiekis, todėl perdėti mielių normos neįmanoma
- Laikant mieles vėsioje patalpoje (šaldytuve), tarnavimo amžių prailginsite daugiau nei rekomenduoja.
- Karštis, tiesioginiai saulės spinduliai ir šaltis vyno mielių pakelyje trumpina jų gyvavimo terminą
- Visos sultys turi vyno mielių iš gamtos, tik su jomis fermentacijos procesas sunkiai valdomas.
- Vyno mielės turi įtakos vyno kokybei, todėl būtina parinkti kultūrines mieles pagal žaliavą
- Vyno mielės visada atliks savo darbą sklandžiau, jei joms palengvinsime gyvavimą papildomais papildais
- Bet ką daryti, jei viską padarėme bet mielės neužsikuria?
Viso 3 Balsų:
0
3