Abrikosų vyno receptas 15 litrų vynui:
- 8 kg abrikosų
- 4 kg cukraus
- 8,5 litrų distiliuoto vandens
- 2,5 gr fermento Trenolin® BouquetPLUS
- 6 gr. vyno mielių Oenoferm F3 Erbslöh
- 6 gr. vyno mielių maistinių medžiagų Vitamon Combi Erbslöh
- 18 ml. pieno rūgšties 80% Boerovin
Nuplaukite abrikosus, išimkite kauliukus, puseles sutraiškykite ar sumalkite, o į masę supilkite fermentą fermentą. Sudėkite misą į 30 litrų talpą.
Išspaudžiamos sultys, vandenyje ištirpdomas cukrus ir supilamas į vynuogių sultis, į sandarų indą, kuriame įmontuotas oro vožtuvas fermentacijos metu susidariusioms dujom išeiti.
Ištirpinkite vyno mieles atskiroje talpoje su 60 ml vandens 25-32 C° temperatūroje ir šaukšteliu cukraus, lengvai maišius palaukite kol mielės ištirps ir atvės iki misos temperatūros. Atvėsus supilkite į misą, gerai išmaišome.
Supilame į misą vyno mielių maistines medžiagas, gerai išmaišome.
Supilame į misą pieno rūgštį ir gerai išmaišome.
Misą paruošus, galite pradėti fermentaciją. Fermentacijos procesai ir rekomendacijos mūsų kituose straipsniuose, vienas iš jų rekomendacijos pradedantiesiems Kaip gimsta vynas (vyno gamybos pagrindai)