Aviečių vyno receptas 25 litrų vyno
- 12 kg aviečių (apie 10 litrų sulčių)
- 7 kg cukraus
- 15 litrai vandens
- 3g fermentas Trenolin Rouge
- 12 gramų vyno mielių maistinių medžiagų, Combi
- 50 gramų pieno rūgšties 80 %, Boerovin
- 7 gramai vyno mielių Oenoferm Rouge.
Aviečių vynas vienas yra vienas iš sudėtingesnių ir brangesnių vynų, nes surinkti didesnį kiekį aviečių pakankamai sunku ir brangu. Be to gamybos procese, labai lengva pamesti aviečių aromatą, jis labai stipriai keičiasi fermentacijos metu.
Prieš paruošiant vyną apie vieną savaitę atlikti uogų tyrės fermentaciją (uogos sutraiškomos ir paliekamos inde), tam, kad sultys įgautų aromato ir įgytų geresnę spalvą. Kitas privalumas, tai tokiu būdu išgaunama didesnė sulčių išeiga, net apie 90 proc. galima išspausti sulčių.
Išspaudžiamos sultys, vandenyje ištirpdomas cukrus ir supilamas į vynuogių sultis, į sandarų indą, kuriame įmontuotas oro vožtuvas fermentacijos metu susidariusioms dujom išeiti.
Ištirpinkite vyno mieles atskiroje talpoje su 60 ml vandens 25-32 C° temperatūroje ir šaukšteliu cukraus, lengvai maišius palaukite kol mielės ištirps ir atvės iki misos temperatūros. Atvėsus supilkite į indą.
Supilame į misą vyno mielių maistines medžiagas, gerai išmaišome.
Supilame į misą pieno rūgštį ir gerai išmaišome.
Misą paruošus, galite pradėti fermentaciją. Fermentacijos procesai ir rekomendacijos mūsų kituose straipsniuose, vienas iš jų rekomendacijos pradedantiesiems Kaip gimsta vynas (vyno gamybos pagrindai)