“Sudėtyje yra sulfitų”, kas tai? Sulfitai yra konservantas, skirtas, kad natūralios fermentacijos būdu pagamintas gėrimas butelyje ilgiau išbūtų nesugedęs. Sulfitais gali būti naudojamas sieros dioksidas SO2 ( jis dabartinėje vyno gamybos technologijoje beveik nenaudojamas) arba kaliometabisulfitas E224, kita dalis yra laisvųjų sulfitų, randamų pačiame vyne.
Antioksidantų funkciją taip pat atlieka vyno saldumas, rūgštumas ar polifenoliai (taninai), jei nors vieno iš jų yra išreikštai yra per daug, vynas galės išbūti ilgiau nesugedęs. Sulfitai dažniausiai naudojami vyno gamyboje, nes vynas neturi tiek saldumo kaip midus, negali būti pasterizuotas kaip alus ir neturi tiek daug alkoholio, kad apsaugotų nuo sugedimo.